subota, 14. studenoga 2015.

"Jedina prava elegancija je ona u glavi, ako imate to, sve ostalo izvire upravo iz toga"

                                                                      
  “Ko god da je rekao da novac ne može kupiti sreću, nije znao gde treba da ode u šoping!”

U svom prvom postu želim predstaviti nekoliko jesenskih kombinacija,prilogeđeni za svako doba dana,i naravno pogodnih za školu.Ako ste u nedoumici šta da ukombinujete i nosite tokom jesenjih dana pomoći ću vam  da steknete inspiraciju.

1.

 

 Naravno ni jedna jesen ne moze proći bez nekog zanimljivog džemperčića i obaveznih Ugg čizama.Tu je i slatki kožni ranac,koji može poslužiti i za školu.Poslužila sam se predivnim trend  krem,bež i braon jesenjim  nijansam.Iako nam svaka sezona donosi nove trendove, jesenje dane ne možemo da zamislimo bez dobrih pantalona od teksasa,koje i ujedno razbijaju monotoniju ove kombinacije.Ovaj slatki džemperčić pridonosi udobnosti i toplini,koji su prioriteti jeseni i zime.Ugg čizme su mekane i veoma praktične,i možemo ih lijepo ukombinirati za većinom odjevnih predmeta.Iako pomalo izlaze iz moda,uvijek nam mogu poslužiti kao sladak i topao jesenji detalj.

2.


Izbor modnih dodataka daje pečat  odjevnoj kombinaciji i može i onu najjednostavniju učiniti upečatljivom.Kako kod nas nema ”prelaznog” vremena tako ono što nosite u jesen, možete i u zimu, kao i obrnuto. Šalovi, marame, ešarpe su uvijek u trendu, a uz to će vam biti toplo. Uvijek ih možete nositi kao modni detalj uz kaput ili džemper.Također lijepo se mogu ukombinirati sa bijelim košuljama,ali kao što vidite imaju širok spektar nijansi.
Košulja je kombinirana sa crno-bijelim šalom i sa crnim čizmama Dr.Martens.Idealan dodatak je i pončo kaput koji se savršeno uklapa sa svim odjevnim predmetima,ove kombinacije.

3.




Gumbići na sredini suknje dekoracija su koja čini razliku između “IN” i “OUT” minice.Tu su i trend jesenje boje bež ,braon i bordo.Vizuelno izdužuju figuru i praktični su.Suknju sam kombinirala sa kamel kaputom.Skoro da nema stila u koji se ne moze iskombinovati – sa neutralnim ili živim bojama, uz sportski ili klasični stil.Rolke su jesenji must have komad!Kako god da odlučite da je nosite, bićete u trendu!Torba je neutralnim jesenjim nijansama i stvorena je za kombinaciju sa svim jesenjim tonovima.Bordo boja je idealna za razbijanje jesenje monotonije neutralnih boja.Tu su i kožne čizme,koje se predivno uklapaju uz jesenje nijanse.

Polako ulazimo u toplu i zlatnu jesen a taj period će i ove godine, kada je riječ o make-upu, obilovati bogatim tonovima.

1.





Ovaj makeup je potpuno u jesenjim nijansa,naravno pogodan je i za školu.Odmah ću vam reći da se nešminkam,no ovi su makeup-ovi namjenjeni svim tinejdžerkama..Prvo bih nanijela puder Sephora.Ako imate potrebu nanesite i korektor za podočnjake,preporučejem Max Faktor.Dolazi u 3 nijanse,mada ako imate jako svijetao ten,kao ja,ni najsvjetlija nijansa nije dovoljna.Preporučujem sjenila u jesenjim nijansama .
Maybelline Color Tattoo kremasta sjenila  su savršena za ovo doba godine.
Nijansu #35 On and on Bronze (intenzivna brončano-zlatna) je idealna za kombiniranje sa trend jesenjim bojama.Maybelline maskare su idealne za izduživanje trepavica.Nanijela bih sloj Manhattan sjenila u nijansi kao što vidite na slici.
Ova frizura je pogodna za školu,a po meni je i zahvalnija od raspuštene kose.Lijepo se uklapa uz sve.

Nadam se da vam se dopao moj današnji post.Ukoliko imate nekih pitanja,možete me kontaktirati putem komentara
Ako ste zadovoljni cjelokupnim izgledom bloga ,raspoloženi za saradnju ,učlanite se.