srijeda, 22. lipnja 2016.

Blog ili YouTube kanal? | Šta su oni zapravo postali, a šta bi trebali biti?

Zdravo svima!




Zasigurno Youtube.

Kada biste pogledali moje videe zasigurno biste mi već obezbijedili mjesto u ludnici.
YouTube nudi mnogo bolju verziju onoga što ste vi,jer blog vas predstavlja u nekom profesionalnom svijetlu.To je ozbiljnija varijatna,dok YouTube kanalom oslikavate svoj život.Nažalost u zadnje vrijeme današnji YouTuberi barem meni ,uništavaju sve što YouTube donosi. Niti blogovi , niti Youtube kanali nisu zapravo ono što smo mi i sve je uvrnuto. Koga zanima YouTube ili blog gdje po čitav dan slikaš svu svoju kozmetiku koju imaš?



U redu jednaput,dvaput, ali "Potrošeni proizvodi u martu,u aprilu,u maju"?
Ili "maskara Lor'eal " ,pa tamo 10 identičnih fotografija kako izgleda Lore'al maskara.
Ok ,preporuči u jednom postu što tebi odgovora od kozmetike , nego svaki post 10 slika Nivea kreme?


Kada vidim po jednoj recenziji,shvatit ću i otići u Dm.Neke "divne,prekrasne YouTube i blog face",čitav Balkan prati ,a tamo svaki post "Favoriti januara,februara ,marta i tako još 9 mjeseci...",a među tinejdžerima od 13,14 godina uzori?U životu je sigurno bitnije nešto što održava tvoju od pudera ,a sudeći po mnogim vodećim YouTube kanalina i blogovima sve što ti gradi ličnost vodi od Nivea kreme do sjene zza oči. Svaki blog,Youtube kanal bi trebao da posjeduje neku ličnost,dužu, užitak a ne skupinu hemikalija koje čine "Idealnu kremu za lice".Iako nisam počela pisati ovaj post kako bi donjela kritiku onoga što danas blogovi i YouTube kanali čine,žalostan je prikaz toga .
Meni pravi YouTube kanal može mnogo više prikazati ljudima i živopisije.Možda čak ovu ozbiljnu crno-bijelu varijatnu -blog postavila na drugom mjestu,dok bi YouTube koristila za slike "u boji".
Blog je tako "uštogljen" i sve što kažete na kameri i napišete na blogu,na kameri dobiva život,dok na blogu je sve ograničeno,zatvoreno.

Ubrzo planiram napraviti YouTube kanal i vidjet ćete zapravo sve.
Šta vi mislite o činjenici da su blogovi i YouTube kanali izvnuti?
Birate li blog ili YouTube kanal i što bi oni predstavljali?
Kako vi zamišljate savršen blog ili YouTube kanal?

Nema komentara: