ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

THE FUTURE OF BLOG?

                                                              Zdravo svima!


Po naslovu posta I po slici ispod ,mogli biste zaključiti da ću zatvoriti blog,no ne brinite ne ostavljam vas.
Blog je otvoren prije  2  mjeseca.Skupili smo 1300+ pregleda I 11 članova,te sam prilično zadovoljna.No,vrijeme je da se uozbiljim.Imam par ideja u vezi sa blogom,ali ne želim donijeti odluke dok se ne savjetujem sa vama.Shvatam da jako kasnim sa ovakvim postom I da je trebao biti objavljen tek nakon otvaranja bloga.Na blogovima se upotpunjavaju znanja ,I mnogo se može naučiti,mada sam ja tokom ova 2 mjeseca vise naučila tokom pisanja,nego što sam to doprinjela drugima.Taj period me mnogo čemu naučio,I sad smatram da sam dovoljno spremna da bi I drugi mogli nešto od mene naučiti.Povodom toga odlučila sam donijeti odluke na svom blogu,šta zapravo želim da moj blog postane.



1)Zašto sam otvorila blog?

Shvatila sam da,ukoliko želim steći koristan I kvalitetan blog,moram se bolje angažovati .Moj blog ne mora biti popularan I  imati 100+članova,i to mene i  ne zanima,već želim poboljšati kvalitetu pisanja I ostalih elemenata.
Ja ne želim težiti ka broju pregleda I članova,već kroz svoj blog želim iskazivati neka svoja viđenja svijeta,svoje talente,svoja osjećanja I sve ono što za što drugi ne mare u mom okruženju.Naravno tu se postovi neće samo vrtiti oko mene ,već će biti I modnih postova,DIY postova ,te raznovrsih tema.Moj blog će biti nešto kao moj online dnevnik.Također razmišljam promijeniti naziv bloga,I imam par ideja,koje ću podjeliti svama za par dana.


2)Način pisanja?






















Tekst je jako bitan element uspješnog bloga.Pisati ću ono što sam zaista ja.Pisanje će biti opušteno.To ce biti nešto na nivou moga uzrasta.Sve će imati svoje vrijeme.Želim da se na blogu možete I zabaviti,a I naučiti nešto korisno.

3)Raspored pisanja

Čitav dan provodim na kompjutera,odnosno samo na blogovima,tako da moram to ograničavati.Ja ustanem ujutru iz kreveta,I trčim na kompjuter,I navečer sa kompjutera u krevet.Ujutro neće biti tačnog vremena objave posta,već će se vremenski interval kretati između 11:00-13.00.Bonus postove ću pisati svaki drugi dan ,I to tačno u 18:00.

4)Izgled bloga

Izgled bloga je jako bitan I privlači mnoge čitaoce.Što se tiče moga izgleda bloga,mislim da je OK,mada bih voljela promijeniti banner.Naravno,blog će mi ostati u crno-bijeloj varijanti .Koliko se ja god potrudila oko izgleda bloga i koliko god bio dobara,ja uvijek težim ka unaprijeđenju.Dosada sam napravila jako puno banner,ali uvijek mi je nešto falilo.Razmišljala sam da počnem praviti bannere za sve blogove,koji to budu tražili.Uživam u tome,i mislim da bi mi to super išlo,mada želim da čujem vaše mišljenje po pitanju toga,pa mi se obratite putem komentara.

Primjer mog prošlog bannera.
Eh,sada par pitanja za kraj:
(Molim  vas tražim iskren odgovor,pa bio I negativan,ja to cijenim!)

1.Što vam se ne dopada kod moga bloga?Što trebam promijeniti?Primjedbe?
2.Da li vam se dopada ideja u vezi sa   pravljenem bannera ?
3.Kako vam se dopada moj način pisanja?
4.Da li sam po vama nadarena za pisanje na blogu?

To je bilo to.Mnogo bi mi značilo da mi navedete u komentarima sve kritike i pohvale i ono što bi se trebalo promjeniti na blogu.Postavljate i Q&A pitanja.Nadam se da vam se dopao post .Bye!
 

Broj komentara: 8:

Ksenija kaže...

Slazem se sa tobom u svemu! Jedino mislim, da ti je blog malo natrpan. Nemoj svatiti ovo kao hejt, vec kao savjet. Malo manje gazdeta, nesto drugaciju pozadinu i jeddnostavan baner! Vjeruj mi, mnogoo vise ces imati clanova! Ljubim te!!

Uclanila sam se u tvoj blog, pa uzvrati kao sto si rekla! www.alwaysbehappy11.blogspot.com

Forever Blog kaže...

Iskreno ja mislim da bi malo trebala poraditi na izgledu bloga. Ne kažem to zato što ja i ti koristimo isti template nego nekako mi se čini kao da ti je blog malkice ..'neuredan'.. :/ Odlična si bloggerica i odlično pišeš ali malo mi to zasmeta što se teško snalazim na tvom blogu :/
To je moj iskren komentar molim te nemoj ga shvatiti kao hejt ♥

xoxo ♥

✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ -uzvratila sam ti follow, ako želiš pročitaj novi post na mom blogu ♥

Miljana Dimitrijevic kaže...

Uclanila sam se ♥
Inace super ti je blogg ♥

Poseti i ti moj blog i uclani se ako zelis

Anonimno kaže...

Imas jako lijep blog, no jedina stvar koju bi ja promjenila je ovaj miš-kursor. Nekako mi nije za beauty i fashion bloga, no to je samo moje mišljenje. :)
Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/noviteti-1.html

Anonimno kaže...

Super post!
Sto se tice pravljenja banneravza druge tu je na tebi odluka, ali ako ti to volis o svida ti se kako izgleda onda radi :D

Uclania sam se!
beimagi.blogspot.com

Anonimno kaže...

Super post!
Sto se tice pravljenja banneravza druge tu je na tebi odluka, ali ako ti to volis o svida ti se kako izgleda onda radi :D

Uclania sam se!
beimagi.blogspot.com

i kaže...

što se mene tiče ovaj sadašnji banner ti je dobar međutim malo mi ova pozadina sa tufnicama odvlači pažnju sa teksta,tekst je odličan,vidi se da imaš talenta a i sviđa mi se ova ideja u vezi elektronskog dnevnika,nešto tako slično i ja pišem na svom blogu pa ako želiš pogledaj

http://lamiyasworld.blogspot.ba/

Unknown kaže...

Sviđa mi se tvoj blog, izgled je prelijep i baš profesionalan, naravno da mi se dopada ideja da i drugima praviš banere, ako to voliš i uživaš radeći to. :)

- pogledaj moj blog i učlani se / uzvraćam http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/01/mini-recenzije-rare-gold-skin-so-soft.html